MooiMakers

Mooimakers is het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van de openbare afvalstoffenmaatschappij OVAM, Fost plus en de Vlaamse steden & gemeenten.

Mooimakers voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, organiseert campagnes en ondersteunt op een proactieve manier alle actoren die zich engageren in de strijd tegen zwerfvuil en zet zelf aanstekelijke acties op.

Wij werken al enkele jaren samen met Studio Lastpak voor verschillend projecten van Mooimakers en zorgden o.m. ook voor een visuele update van de Mooimakers-website.

Client

Studio Lastpak

Onze diensten

Timing

  • 2020-2021
Mooimakers - Intro

De Mooimakers website bestaat al sinds 2017 en kon een visuele update gebruiken. De opzet van dit redesign was de verschillende acties en producten van Mooimakers duidelijker naar voren te brengen en de navigatie binnen de site eenvoudiger en gebruiksvriendelijker te maken.

We kozen voor een nieuwe vormgeving met meer witruimte, eenvoudige en heldere typografie, een duidelijk indeling van alles secties, site-onderdelen en navigatie en een frissere, vriendelijkere layout voor alle pagina’s en componenten.

Mooimakers - Pages

De site van Mooimakers wordt natuurlijk ook veel mobiel geraadpleegd, daarom besteedden we extra aandacht aan het responsive maken van het design; zo werkt de site op verschillende toestellen en past de layout zich aan aan de beschikbare schermruimte.

Mooimakers - Mobile views

De website van Mooimakers bevat erg veel content; om al die informatie goed leesbaar en toegankelijk te maken, deelden we de content op in duidelijke secties met strakke visuele hiërarchie; dat maakt de site snel ‘scanbaar’.

Mooimakers - Tablet views
Een duidelijke indeling van de content, zorgt ervoor dat de site bruikbaarder is en sneller leesbaar.
Mooimakers - Mobile views
Mooimakers - Mobile views

Zin om samen te werken?

Vertel ons over je project

Neem contact met ons op of Of bekijk meer werk