De Nwe Tijd

De Nwe Tijd is een Antwerps theatergezelschap dat van taal theater maakt. Naast het maken van voorstelling waarmee ze over de hele Nederlanden spelen, openen ze maandelijks ook de deuren van hun theaterhuis en nodigen ze wetenschappers, politici, journalisten en muzikanten uit en stellen hen vragen over vandaag.

Ze vroegen ons om een nieuwe website te bouwen waarop ze hun toneelstukken  en activiteiten konden communiceren. Daarnaast verzorgen we ook hun jaarlijkse brochures waarin ze  het aankomende seizoen voorstellen aan publiek en theater- en cultuurhuizen.

 

Client

De Nwe Tijd

Timing

  • 2019-2021

Credits

Alexander Daems

De Nwe Tijd - Homepage Tablet
Digitale stijlgids

We startten samen met vormgever en fotograaf Alexander Daems om een huisstijl samen te stellen voor de nieuwe tijd.

We kozen voor een strakke vormgeving met nadruk op de typografie waarin we een spanningsveld zochten tussen een speels, avontuurlijk lettertype en een zakelijk, strak lettertype.

Hiernaast plaatsen we oude beelden die verwijzen naar 20e-eeuwse ontdekkingsreizigers en nostalgisch exotisme die de beeldtaal van De Nieuwe Tijd zowel illustreren als ermee in contrast staan.

De Nwe Tijd - Typography

De site werd ontworpen om de nadruk te leggen op de komende voorstellingen én de kalender met komende voorstellingen.

Als content management systeem kozen we voor WordPress, vanwege de flexibiliteit van WordPress, maar vooral vanwege de eenvoud waarmee de medewerkers van de Nwe Tijd hun content kunnen beheren. Zoals steeds bouwden we een compleet custom thema dat de medewerkers alle flexibiliteit geeft zonder de consistentie in vormgeving te verliezen.

De Nwe Tijd - Pages
De Nwe Tijd - Pages
Pagina ‘Over de Nwe Tijd’ en een pagina voor fondsenwerving.

Elke site die we bouwen, wordt geoptimaliseerd voor mobiel gebruik; elke pagina en component past zich aan de schermgrootte van de gebruiker aan – ongeacht het type toestel.

De Nwe Tijd - Mobile Screens
Seizoensbrochures

Elk jaar presenteert de Nwe Tijd haar komende seizoen in een brochure bestemd voor alle theater- en cultuurhuizen in België en Nederland. Wij ontwerpen hiervoor steeds een mooie en overzichtelijke brochure.

De Nwe Tijd - Brochure Mockups
De Nwe Tijd - Seasonal Brochure spreads
Spread uit de seizoensbrochure 2022-2023.
De Nwe Tijd - Seasonal Brochure spreads
Spread uit de seizoensbrochure 2022-2023.
De Nwe Tijd - Seasonal Brochure spreads
Spread uit de seizoensbrochure 2022-2023.
De Nwe Tijd - Brochure Mockups

Zin om samen te werken?

Vertel ons over je project

Neem contact met ons op of Of bekijk meer werk